Tajine met Opperdoezer Ronde, tomaat en merguez worstjes

Combineren Hollandse Opperdoezer Rondes met de Marrokaanse keuken? Jazeker, uitstekend zelfs! Door het lage zetmeelgehalte en zijn vastkokende eigenschappen kan je vrijwel alle kanten op met de Opperdoezer. Ze zijn zeer geschikt om te koken, bakken, poffen, roosteren, stampen of verwerk ze zoals dit gerecht in een heerlijke Tajine met tomaat, paprika en merguez worstjes.

De Opperdoezer Ronde mag alleen worden geteeld rond het dorpje Opperdoes. De schil is vrij dun, waardoor ze ideaal zijn om ongeschild te eten.

  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    50 MIN
  • TYPE
    VLEES
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

350 g Opperdoezer Ronde aardappels
1
paprika, in repen
1 ui
1 teentje knoflook, fijngehakt
4
merguez worstjes
1 blik
tomatenblokjes
1,5tl ras el hanout kruiden
½ tl paprikapoeder
2 tl harissa
1 tl
kurkuma
2 el
gehakte peterselie
2 eieren

BEREIDING

1. Snijd de aardappelen (schillen hoeft niet) in kwarten. Kleintjes mogen door de helft.

2. Verhit wat olie in een braadpan of tajine en bak de merguez worstjes in ongeveer 5 minuten bruin en gaar. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord tot later gebruik.

3. Fruit de ui zachtjes in de achtergebleven olie gedurende een paar minuten. Voeg dan de knoflook, aardappel en paprikareepjes toe en bak dit nog even mee. Voeg de ras el hanout, kurkuma, harissa en het paprikapoeder toe en roer alles goed om.

4. Giet de inhoud van het blik tomaten in de pan. Vul het blik daarna voor de helft met water en voeg dit ook toe. Roer alles goed om en doe het deksel op de pan. Laat de tajine 25 tot 30 minuten zachtjes pruttelen totdat de aardappels gaar zijn. Roer af en toe even om.

5. Snijd de gebakken worstjes ieder in drieën en voeg dit toe aan de tajine. Roer om en laat de tajine nog even zonder deksel pruttelen totdat het vocht iets is ingekookt.

6. Maak twee kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat de tajine zachtjes pocheren totdat het eiwit gestold is maar de dooiers nog zacht zijn van binnen. Bestrooi de tajine met de gehakte peterselie.

Vergelijkbare recepten