Griekse aardappels met gebakken vis

Snel een gezonde en makkelijke maaltijd op tafel zetten? Onze snelkookaardappelen zijn daar super geschikt voor. Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor Griekse aardappels met sperziebonen, gebakken vis en tzatziki. Binnen 25 minuten zet je deze maaltijd op tafel. Eet smakelijk!

Snelkookaardappelen hoef je niet te schillen en ze zijn in 12 minuten koken gaar.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    25 MIN
  • TYPE
    VIS
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

350 g snelkookaardappelen
200 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
klein bosje
peterselie, fijngehakt
½ citroen, uitgeperst
2 el
kalamata olijven
80 g
feta
2 kabeljauwhaasjes (ongeveer 260 gram)

VOOR DE TZATZIKI
200 g
Griekse yoghurt
¼ komkommer
klein teentje
knoflook

BEREIDING

1. Snijd het stuk komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een theelepel. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes (grof raspen mag ook). Meng de komkommer door de Griekse yoghurt, pers het teentje knoflook erboven uit roer goed door. Breng op smaak met wat peper en zout.

2.  Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze 4 minuten in ruim water met zout. Schillen niet nodig.

3. Voeg dan de sperziebonen toe aan de pan met aardappels, breng het water opnieuw aan de kook en kook de aardappels en sperziebonen samen nog 8 minuten. Giet af en laat uitstomen in de pan.

4. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de kabeljauwhaasjes in ongeveer 7 minuten gaar.

5. Giet het citroensap en een scheutje olijfolie bij de aardappels en sperziebonen in de pan. Doe er de fijngehakte peterselie en olijven bij en verbrokkel de feta erover. Hussel alles door elkaar en verdeel over twee borden.

6. Leg de gebakken kabeljauw bovenop de aardappels en sperziebonen en maal er wat peper over. Geef de tzatziki erbij en garneer eventueel met partjes citroen.

Vergelijkbare recepten