Zalmschotel met pesto, courgette en een dakje van aardappelplakjes

Normaal
50 min
2 personen

Benodigdheden (2 personen)

Deze visschotel is gemaakt met zalm en kleine, culinaire aardappeltjes. Door de aardappeltjes af te wisselen in kleur, ziet het er prachtig uit.

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Fruit de ui zachtjes aan in een koekenpan met een beetje olie. Doe er na een paar minuten de gehakte knoflook bij en fruit deze nog even mee.
3
Snijd intussen de courgette in de lengte doormidden en halveer de courgettehelften daarna nogmaals in de lengte. Snijd vervolgens in plakjes. Zet het vuur iets hoger en doe de courgette bij de ui en knoflook in de pan. Bak al roerend mee totdat de courgetteplakjes zachter worden.
4
Voeg de zalm toe en bak deze totdat de stukken zalm aan de buitenkant licht kleuren. Doe dan de spinazie in de pan en bak alles al roerend totdat de spinazie is geslonken.
5
Doe de pesto, roomkaas en het scheutje melk in de pan en roer totdat alles goed gemengd is. Het is niet erg als de zalm nu in kleinere stukken uiteen valt. Breng alles op smaak met versgemalen peper.
6
Verspreid het zalmmengsel gelijkmatig over een ovenschaal. Snijd de aardappeltjes in hele dunne plakjes en leg deze er dakpansgewijs bovenop. Het ziet er leuk uit als je de kleuren afwisselt. Sprenkel een beetje olijfolie over de aardappelplakjes en schuif de ovenschaal in het midden van de oven. Bak ongeveer 35 minuten totdat de aardappelplakjes goudbruin, gaar en knapperig zijn.

Eet Smakelijk!