Stamppot met paksoi, paprika en tempeh

Normaal
30 min
2 personen

Benodigdheden (2 personen)

Stamppot traditioneel Hollands? Probeer voor de afwisseling eens deze Aziatische versie met paksoi, paprika en tempeh!

Bereiding

1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, of totdat ze makkelijk uit elkaar vallen wanneer je er met een mes in prikt.
2
Snijd intussen de tempeh in dunne reepjes. Verhit een dikke laag zonnebloemolie in een grote koekenpan (zodat de bodem helemaal is bedekt). Bak hierin de tempeh goudbruin en knapperig. Laat de tempeh uitlekken op keukenpapier.
3
Verwijder bijna alle olie uit de koekenpan maar laat nog ongeveer een eetlepel achter. Bak hierin op middelhoog vuur de gember en knoflook totdat het begint te geuren. Voeg de sambal en de suiker toe en bak mee totdat de suiker is opgelost. Doe dan de ketjap erbij en laat alles nog even kort bubbelen. Zet het vuur uit, knijp een beetje limoensap uit over de tempeh en schep goed door.
4
Giet de aardappelen af, laat ze even uitstomen en stamp ze fijn met wat kokosmelk. Roer de paksoi, paprikareepjes en de helft van de ketjap-tempeh erdoor. Verdeel over twee borden en schep de rest van de tempeh erover. Serveer met partjes limoen.

Eet Smakelijk!