Rösti met bietjeshüttenkäse, ei en snijbonensalade

Normaal
30 min
2 personen

Benodigdheden (2 personen)

Rösti maak je makkelijk zelf. Erg lekker!

Bereiding

1
Kook de snijbonen in 3 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel om met koud water. Laat uitlekken.
2
Snijd de komkommer in blokjes en de radijsjes in vieren. Doe dit samen met de snijbonen in een kom. Verbrokkel de feta erboven en doe er de gehakte bieslook en een scheutje lekkere olijfolie bij. Meng alles voorzichtig door elkaar en verdeel de salade over twee borden.
3
Rasp de biet fijn en roer de hüttenkäse erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
4
Rasp de aardappelen grof (schillen is niet nodig) en knijp er met je handen zoveel mogelijk vocht uit. Schep de aardappelrasp om met een beetje zout en flink wat versgemalen peper.
5
Verhit een scheut olie in een koekenpan en schep er steeds kleine hoopjes van het aardappelmengsel in. Druk de hoopjes een beetje plat en bak ze gaar en goudbruin aan beide kanten (zet het vuur niet te hoog). Bak in totaal ongeveer 6 rösti. Laat de aardappelkoekjes uitlekken op wat keukenpapier.
6
Breng in een pannetje water tegen de kook aan en pocheer hierin 2 eieren in 3 minuten. Tip om makkelijk een ei te pocheren: bekleed een koffiekopje met een stukje vershoudfolie en breek hierin het ei. Breng de punten van het vershoudfolie naar elkaar toe en draai het dicht. Hang dit pakketje in het pannetje en pocheer het ei.
7
Verdeel de rösti over de borden en schep hier de bietenhüttenkäse op. Leg daarop een gepocheerd ei en garneer met een sprietje bieslook.

Eet Smakelijk!