Pizza’s van platbrood en aardappel

Pizza’s van platbrood en aardappel

Eens wat anders met aardappel eten? Snijd aardappel in flinterdunne stukjes en leg ze op een Libanees platbrood. Je krijgt dan een heerlijke aardappelpizza! Voor dit gerecht hebben we Roseval aardappeltjes genomen. Rosevals zijn vastkokend en hebben een mooie rode schilkleur en goudgeel vlees. Ze zijn daardoor ook zeer geschikt om te verwerken in salades of om in de oven te bereiden.

De Roseval is een ras voor fijnproevers. Het ras staat bekend om zijn populariteit in restaurants, waar hij als delicatesse wordt opgediend. Het is gebruikelijk om deze aardappel ongeschild te consumeren.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    45 MIN
  • TYPE
    VEGETARISCH
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Pizza’s van platbrood en aardappel

INGREDIËNTEN

2 Roseval aardappels (ongeveer 220 gram)
2
Libanese platbroden
75 g
crème fraîche
1 teen
knoflook, uitgeperst
1 takje
rozemarijn, fijngehakt
50 g geraspte cheddar
100 g
mozzarella
1 el
fijngehakte bieslook
scheutje olijfolie

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng de knoflook en de rozemarijn door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Besmeer de platbroden met dit mengsel en leg ze op de bakplaat.

3. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel dit over de platbroden.

4. Snijd met behulp van een mandoline (of een heel scherp mes of kaasschaaf) hele dunne plakjes van de Roseval aardappels, zo ongeveer tussen de 1 en 2 millimeter dik. Leg de plakjes aardappels dakpansgewijs op de platbroden in een cirkelvormig patroon.

5. Sprenkel wat olijfolie over de aardappelpizza’s en verdeel de cheddar erover. Schuif de pizza’s in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Houd het goed in de gaten.

6. Garneer de aardappelpizza’s met de fijngehakte bieslook.

Vergelijkbare recepten