Kruidige ovenaardappeltjes met Parmezaanse kaas

Deze kruidige aardappeltjes met Parmezaanse kaas uit de oven zijn perfect als bijgerecht bij de maaltijd. Ze zijn makkelijk te maken en erg lekker met de knoflookmayonaise. Je kunt de aardappeltjes eventueel 10 minuten voorkoken, dan hoeven ze daarna maar 20 minuten in de oven.

Onze kleine, culinaire aardappeltjes zijn ideaal om te roosteren in de oven, maar ook zeer geschikt om te bakken, wokken of toe te voegen aan salades. Schillen is niet nodig.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    45 MIN
  • TYPE
    VEGETARISCH
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

400 g kleine culinaire aardappelen
1 el
gesmolten roomboter (ongezouten)
30 g
geraspte Parmezaanse kaas
1 el
gehakte Italiaanse kruiden (zoals rozemarijn en tijm)
5 teentjes
knoflook
3 el
mayonaise

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2.  Snijd de aardappeltjes overdwars door en hussel ze op de bakplaat om met de gesmolten roomboter.

3. Strooi de kruiden, geraspte kaas en wat versgemalen peper over de aardappeltjes en hussel nogmaals goed om. Zorg dat alle aardappeltjes bedekt zijn met een laagje geraspte kaas. Verspreid ze over de bakplaat en leg de teentjes knoflook ertussen (ongepeld).

4. Bak de aardappeltjes en de knoflook in het midden van de oven in zo’n 40 minuten goudbruin en knapperig.

5. Duw de gepofte knoflook uit de velletjes en prak dit fijn met een vork. Meng de geprakte knoflook door de mayonaise en serveer dit bij de aardappeltjes.

Vergelijkbare recepten