Indiase traybake met bloemkool en tomaat

Indiase traybake met bloemkool en tomaat

Ken je de traybake trend al? Dit is een volledige maaltijd op een bakplaat uit de oven. Erg makkelijk en lekker! Deze vegetarische traybake heeft een Indiaas tintje door de kerriekruiden. Lekker met kleine culinaire aardappeltjes, kikkererwten, bloemkool en trostomaten.

Onze kleine, culinaire aardappeltjes zijn ideaal om te roosteren in de oven, maar ook zeer geschikt om te bakken, wokken of toe te voegen aan salades. Schillen is niet nodig.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    45 MIN
  • TYPE
    VEGETARISCH
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Indiase traybake met bloemkool en tomaat

INGREDIËNTEN

300 g kleine culinaire aardappelen
450 g
bloemkool, in roosjes
100 g
gekookte kikkererwten, afgedroogd
6
kleine trostomaten
2 el
olijfolie
2 tl
kerriepoeder
4 el
fijngehakte peterselie (+ extra om te garneren)
6 el
yoghurt

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Was de aardappels en halveer ze. Kleine exemplaren kun je heel laten.

3. Meng in een grote kom de olijfolie met het kerriepoeder. Doe de aardappels, bloemkoolroosjes en kikkererwten erbij en schep goed om. Verdeel alles over de bakplaat en bestrooi met zout en peper. Hussel de trostomaatjes om met wat olie en leg ze tussen de andere groenten op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak alles in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

4. Blend intussen de fijngehakte peterselie en de yoghurt tot een groene dressing in je keukenmachine of in de hakmolen van je staafmixer. Sprenkel dit over de groenten en garneer met blaadjes peterselie.

Vergelijkbare recepten