Geroosterde aardappeltjes met salsa verde

Geroosterde aardappeltjes met salsa verde

Aardappelen kunnen ook echte party piepers zijn! Deze geroosterde aardappeltjes met salsa verde zijn heerlijk als bijgerecht maar ook perfect als hapje op een prikkertje bij borrels en feestjes. De salsa verde (groene saus) heeft zijn kleur te danken aan de groene kleur van de basillicum en peterselie die erin zit. Een sausje die populair is in veel landen.

Voor dit gerecht hebben we gekozen voor Miss Blush aardappeltjes. Het is een ronde vastkokende aardappel met een fijne en gladde schil en gele met roze vlekken. In de oven gaat die prachtige schilkleur helaas verloren, maar het blijft -ook geroosterd- een plaatje!
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    45 MIN
  • TYPE
    VEGETARISCH
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Geroosterde aardappeltjes met salsa verde

INGREDIËNTEN

350 g Miss Blush aardappelen
scheut
olijfolie



VOOR DE SALSA VERDE
4 el
olijfolie extra vergine
1 el
rode wijnazijn
2 tl
dijonmosterd
1 klein bosje platte peterselie, grof gehakt
1 klein bosje basilicum, grof gehakt
1 teentje
knoflook, gehakt
1
sjalotje, grof gesnipperd
1 el
kappertjes

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de Miss Blush aardappels in gelijke stukken (kleintjes kun je heel laten). Hussel ze om met wat olijfolie en verspreid ze over de bakplaat. Strooi er wat zout over. Bak de aardappels in het midden van de oven in ongeveer 30 à 45 minuten goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

3. Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in je keukenmachine of in de hakmolen van je staafmixer en blend dit tot een gladde saus. Breng goed op smaak met peper en zout. Serveer de saus bij de geroosterde aardappeltjes.

Vergelijkbare recepten