Gepofte aardappels met kikkererwtencurry en kokoslimoenyoghurt

Poffen is een lekkere en gezonde manier om aardappelen te bereiden. Probeer bijvoorbeeld eens gepofte Malta aardappelen met kikkererwtencurry en kokoslimoenyoghurt. Malta’s zijn groot, rond-ovaal en hebben meestal een wat ruwe gele schil. Het is een smakelijke aardappel met allerlei toepassingsmogelijkheden. Zo zijn ze niet alleen geschikt om te poffen, maar ook lekker gekookt, gebakken of gepureerd.

Weinig tijd? Je kunt de aardappels ook poffen in de magnetron. Zet de magnetron aan op 700 Watt en pof de aardappels 4 minuten. Draai ze dan om en herhaal dit proces nog een keer.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    60 MIN
  • TYPE
    VEGETARISCH
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

2 grote
(of 4 kleine) Malta aardappelen
150 g
kikkererwten uit pot
1 el
tikka masala pasta
200 ml
kokosmelk
2 tl
mangochutney

VOOR DE KOKOSLIMOENYOGHURT
6 el
ongezoete kokosyoghurt
1
rasp van 1 onbespoten limoen
paar takjes
koriander (optioneel)

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Prik de ongeschilde aardappelen in met een vork en besmeer ze met wat olijfolie. Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze 1 uur in het midden van de oven. Ze zijn gaar als je er met de punt van een mes makkelijk in kunt prikken.

3. Maak intussen de kikkererwtencurry door de tikka massala pasta kort aan te bakken in een koekenpan met een klein beetje olie. Zodra de geur goed begint vrij te komen doe je de kokosmelk en de kikkererwten erbij. Laat al roerend pruttelen totdat de curry helemaal is ingedikt.

4. Pak de aardappels voorzichtig uit en leg ze op een bord. Snijd ze in (niet door) en duw de aardappelhelften een beetje uit elkaar. Vul de aardappels met de kikkererwtencurry.

5. Roer de limoenrasp door de kokosyoghurt en lepel dit over de gepofte aardappels. Schep er de mangochutney over en serveer met takjes koriander.

Vergelijkbare recepten