Cayun traybake met aardappel, kip en gamba’s

Ken je de traybake trend al? Dit is een volledige maaltijd op een bakplaat uit de oven. Erg makkelijk en lekker! Deze traybake met kip en gamba’s heeft een Amerikaans tintje door de cayunkruiden. Lekker met kleine culinaire aardappeltjes, ui, paprika en mais.

Onze kleine, culinaire aardappeltjes zijn ideaal om te roosteren in de oven, maar ook zeer geschikt om te bakken, wokken of toe te voegen aan salades. Schillen is niet nodig.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    55 MIN
  • TYPE
    VLEES & VIS
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

300 g kleine culinaire aardappelen
2
kippendijen met vel en bot
1
maiskolf, in stukken
1
paprika, in stukken
1
rode ui, in kwarten
6
gekookte, ongepelde gamba's (diepvries)
1 tl
cayunkruiden zonder zout
3 el
citroenmayonaise
1 el
gehakte perterselie (+extra om te garneren)

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2.  Meng de cayunkruiden met een eetlepel olie en een flinke snuf zout en wrijf de kippendijen hiermee in. Braad de kippendijen aan in een koekenpan totdat beide zijden goudbruin zien.

3. Leg de aardappels, paprika, mais en ui op de bakplaat en hussel om met een eetlepel olie. Leg de kip ertussen met de velkant omhoog en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak alles nu 35 minuten en check aan het einde van de baktijd of de kip gaar is.

4. Ontdooi de gamba’s onder koud, stromend water en dep ze droog. Leg ze tussen de groenten en kip op de bakplaat en schuif alles samen nog 10 minuten in de oven.

5. Meng de gehakte peterselie met de mayonaise en serveer dit erbij.

Vergelijkbare recepten