Aziatisch gewokte aardappeltjes met varkensvlees en sugar snaps

Ook in Azië wordt er naast rijst, steeds meer aardappel gegeten. China is wereldwijd de grootste producent in aardappelen. De aardappel past dan ook goed in de Aziatische keuken. Neem bijvoorbeeld deze Aziatisch gewokte aardappeltjes met varkensvlees en sugar snaps, lekker met gember en sojasaus.

Onze kleine, culinaire aardappeltjes zijn ideaal om te wokken, maar ook zeer geschikt om te bakken, roosteren in de oven of toe te voegen aan salades. Schillen is niet nodig.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    20 MIN
  • TYPE
    VLEES
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

400 g kleine culinaire aardappelen
150 g
varkensfilet, in reepjes
200 g sugar snaps
1
witte ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, in plakjes
2 cm
gember, in dunne reepjes

VOOR DE SAUS
2 el
sojasaus
1 el
honing
2 el
water
½ el sesamolie
½ el maïzena

BEREIDING

1. Maak eerst de saus. Meng hiervoor de maïzena met het water in een kommetje totdat alle klontjes zijn verdwenen. Voeg dan de sojasaus, honing en sesamolie toe en roer alles goed door.

2. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en bak daarin de aardappeltjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en houd apart.

3. Bak de uiringen in het restant van de olie totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg dan de knoflook en gember toe en bak kort mee.

4. Doe de varkensreepjes in de wok en bak deze ongeveer 5 minuten mee totdat ze gaar zijn.

5. Doe de sugarsnaps ook in de wok en bak alles nog 3 minuten totdat de sugarsnaps beetgaar zijn.

6. Doe de aardappels weer terug in de wok en giet de saus erbij. Schep alles kort om en serveer. Garneer eventueel met wat sesamzaad.

Vergelijkbare recepten