Aardappels met biefstuk en chimichurri

Zin in aardappelen-groenten-vlees, maar dan net even anders? Probeer dan deze heerlijke combi van aardappelen met biefstuk en chimichurrisaus. Chimichurri is een pittig, typisch Argentijns sausje. In Argentinië en Uruguay zul je altijd een schaaltje chimichurri bij je vlees treffen.

Dit recept met snelkookaardappelen is lekker snel klaar! Snelkookaardappelen hoef je niet te schillen en ze zijn in 12 minuten koken gaar.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    20 MIN
  • TYPE
    VLEES
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

450 g snelkookaardappelen
2
biefstukken (op kamertemperatuur)
2
rode paprika’s, in stukken

VOOR DE CHIMICHURRI
8 el
olijfolie extra vergine
2 el
rode wijnazijn
½ rode ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, uitgeperst
bosje platte peterselie, fijngehakt
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1 tl
oregano (gedroogd)
1 flinke tl
grof zeezout

BEREIDING

1. Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze uitstomen.

2. Meng intussen de ingrediënten voor de chimichurri door elkaar en breng eventueel verder op smaak met versgemalen peper.

3. Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Strooi er wat zout op.

4. Verhit olie (en eventueel een klontje boter) in een grote koekenpan en schroei hierin de biefstukken op hoog vuur dicht. Zet het vuur iets lager en bak de biefstukken nog 2 minuten per kant. Haal de biefstukken uit de pan en wikkel ze losjes in aluminiumfolie om te rusten.

5. Doe de paprikastukken in de warme koekenpan en bak ze 3-4 minuten.

6. Verdeel de aardappels over twee borden en plet ze eventueel een beetje. Leg de biefstuk en de paprika erbij en lepel wat van de chimichurri over de aardappels en biefstuk. Geef de rest van de saus er los bij.

Vergelijkbare recepten