Truffe de Chine

KLein & culinair

De truffelaardappel is een smakelijke, exclusieve aardappel. Hij dankt zijn naam aan de opvallende paarse kleur en bonkige vorm, die sterk overeenkomt met de kenmerken van een truffel. Zowel de schil als het vruchtvlees zijn paars. De schil van de truffelaardappel is soms zo donkerpaars, dat deze zwart lijkt. Deze culinaire aardappel is langwerpig en vastkokend. Van origine komt de truffelaardappel uit Frankrijk. Truffelaardappels zijn geschikt voor meerdere doeleinden zoals koken, frituren, bakken en pureren. Vanwege zijn smaak, opvallende kleur en stevigheid past hij ook goed in salades.
Truffelaardappels zijn extra gezond. De paarse vleeskleur is een aanwijzing dat het ras een hoog gehalte natuurlijke anti-oxidanten bevat. Deze dragen bij aan een goed immuunsysteem. Ze bevatten ook veel vezels en vitamine C. Een slimme keuze dus voor iedereen die weet hoe lekker gezond eten kan zijn.
Tip: Om de mooie paarse kleur van het vruchtvlees te behouden, kun je deze het beste in de schil koken.

Recept

Onze kleine culinaire aardappeltjes zijn zeer geschikt om te wokken. Op de foto staan Grenaille aardappeltjes, maar Truffe de Chine aardappeltjes zijn ook perfect voor dit gerecht.