Tips & tricks

Aardappelen zijn heel eenvoudig te bereiden. Toch is het handig om een aantal riclhtlijnen te volgen, om het perecfte aardappelmaaltje op tafel te zetten.

Hoeveel aardappels per persoon?

Een normale portie is 3 tot 5 aardappelen per persoon, natuurlijk afhankelijk van de grootte van de aardappel (én de persoon). Dit is ongeveer 200 tot 250 gram p.p.

Kruimige of vastkokende aardappelen?

Vastkokende aardappelen behouden hun vorm en zijn daardoor perfect voor salades, bakken, grillen en poffen. Kruimige (bloemige) aardappelen zijn losser van structuur en vallen tijdens het koken gemakkelijker uit elkaar. Ze zijn daardoor makkelijk te prakken en dus zeer geschikt voor stamppot en puree. Zowel kruimige als vastkokende aardappelen zijn geschikt om te koken en te bakken.

Aardappel schillen of niet schillen?

Veel mensen zijn van huis uit gewend om aardappels te schillen, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Of je ze nu kookt, bakt of pureert, aardappels smaken net zo goed met schil! Tevens zijn onze aardappeltjes al goed gewassen, dus om pesticiden hoef je je geen zorgen te maken. Schil wel eventuele uitlopers en groene plekjes weg.