Opperdoezer Ronde

Het seizoen van

De Opperdoezer Ronde is een vastkokende aardappel die zijn naam ontleent aan het dorpje Opperdoes. Alleen hier mag deze aardappel geteeld worden. Door de zavelrijke gronden waar de Opperdoezers in groeien, krijgen de aardappels hun kenmerkende smaak. Dit maakt ze tot een ware delicatesse. De schil is vrij dun, waardoor ze ideaal zijn om ongeschild te eten. De aardappels worden door hun kwetsbare schil voornamelijk met de hand gerooid.
Door het lage zetmeelgehalte en zijn vastkokende eigenschappen kun je met de Opperdoezer Ronde vrijwel alle kanten op. De kenners eten ze het liefst gekookt met een beetje roomboter en zeezout. Ze zijn ook zeer geschikt om te poffen op de barbecue, te roosteren in de oven of verwerk ze in een zomers stamppotje.
Verkrijgbaar: jun-okt
Tip: Opperdoezer Rondes kun je het beste ongeschild eten, lekker makkelijk!

Recepten

Heerlijke combi van Hollandse Opperdoezers en Marrokaanse keuken.
Een gezonde, snelle en makkelijke maaltijdsalade met Opperdoezer Rondes.
Lekker bijgerecht met Opperdoezer Ronde aardappelen.