Malta aardappelen komen van het gelijknamige eiland Malta. Door het klimaat op Malta kunnen de aardappelen in april en mei al geoogst worden. De Nederlandse pieper zit dan nog maar net in de grond. Malta’s zijn groot, rond-ovaal en hebben meestal een wat ruwe gele schil. De aardappel is nogal bloemig en vrij egaal van kleur. De Malta is een aardappel met een specifieke, ‘jonge’ smaak. Het is een smakelijke aardappel met allerlei toepassingsmogelijkheden. Zo zijn ze geschikt om te koken, bakken, poffen, pureren en om friet van te maken.

Malta aardappel
Het seizoen van
De rode kleigrond op Malta, de hoge temperatuur in de zomer en het geringe gebruik van bestrijdingsmiddelen (met dank aan de zeewind) spelen een belangrijke rol in de populaire smaak en goede kwaliteit van de Malta’s.
Verkrijgbaar: apr-jun
Tip: Je kunt Malta aardappelen 1 tot 3 weken bewaren bij een temperatuur van 8-12°C. Bewaar ze op een droge, donkere en goed geventileerde plaats.
Recept
Malta aardappelen zijn groot en rondovaal, perfect om te poffen!