De La Ratte aardappel is van oorsprong een Franse aardappel. De aardappel staat bekend om zijn zachte, boterachtige structuur en licht nootachtige smaak die vergeleken wordt met die van kastanjes. La Ratte aardappelen zijn langwerpig van vorm en vastkokend. Deze aardappel is ideaal om te bereiden in de schil. Door zijn smaak en het stevige vruchtvlees zijn La Ratte aardappelen zeer geschikt om te verwerken in salades en heerlijk om te grillen.

La Ratte
Het seizoen van
De La Ratte aardappel word vanwege zijn vorm ook wel de asperge-aardappel genoemd. Hij wordt veel gebruikt in de Franse keuken en is een ware delicatesse. Grote kans dat je La Ratte aardappelen wel eens bent tegengekomen op een Franse boerenmarkt. Nu dus ook in Nederland!
Verkrijgbaar: feb-mrt
Tip:
Deze aardappel hoeft niet geschild te worden. Door de aardappel met schil te bereiden, blijft de lichte nootachtige smaak en romige textuur behouden.
Recepten
Een maaltijdsalade op z’n Frans met La Ratte aardappeltjes.
Dit stoofpotje is extra lekker door de Franse La Ratte aardappeltjes.