Friet / Patat

De beste frietjes zijn natuurlijk zelfgemaakte! Zelf patat maken is niet ingewikkeld. Het is vooral belangrijk dat je ze in twee etappes frituurt, dan worden ze mooi goudbruin en krokant. Gebruik voor de beste patatjes onze speciaal geselecteerde frietaardappelen.

Patat uit de frituur

Verhit de frituur tot 160°C. Snijd de aardappel in frieten van ongeveer 1 cm dik en droog ze in een schone theedoek. Bak de patat vervolgens in kleine porties 3 tot 4 minuten voor op 160°C. Laat ze uitlekken op een schaal met keukenpapier. Bak de voorgebakken friet daarna nog eens 2 minuten op 190°C af, ook in kleine porties. Op deze manier wordt je friet lekker knapperig.

Patat uit de airfryer

Frietjes uit de airfryer zijn uiteraard gezonder dan uit de frituur, maar hoeven qua smaak niet onder te doen! Snijd de aardappel in frieten van ongeveer 1 cm en laat ze vervolgens een half uurtje weken in koud water. Dep ze daarna droog met een schone theedoek en doe ze in een kom of pan met een scheutje olie. Schep ze om zodat elke patatje een dun laagje olie heeft. Bak de patat in ongeveer 15-20 minuten op 180°C.
Kruid je patatjes met een snufje zout, paprikapoeder, kerriepoeder of speciale patatkruiden (bij de meeste supermarkten verkrijgbaar).
- Le Bistro -

Recepten