Eigenheimer

TRADITIONEEL

De Eigenheimer is een aardappelras dat oorspronkelijk uit de Groningse klei komt, uit het dorp Borger Compagnie. Daardoor wordt het ras ook wel Borger genoemd. De aardappel wordt gekenmerkt door de karakteristieke diepe ogen en de onregelmatige vorm. De Eigenheimer kan tijdens het koken volledig uit elkaar vallen aangezien het een zeer kruimige aardappel is. Voor het maken van puree is het een prima aardappel, maar ook als kook- of stamppotaardappel is de Eigenheimer uitstekend geschikt.

De Eigenheimer is een van de oudste rassen in Nederland en bestaat al sinds de 19e eeuw. De beroemde kweker Geert Veenhuizen bracht het ras in omloop. Het wordt al sinds jaar en dag als delicatesse aardappel gezien. De ideale periode om Eigenheimer te eten is van september t/m december. Dan is de eigenzinnige smaak op zijn best!  Kijk op de site van Jongens van de Klei voor Eigenheimer-recepten.

Beschikbaar: Eigenheimer aardappelen zijn doorgaans beschikbaar van juli t/m april.

De Eigenheimer kan tijdens het koken uit elkaar vallen. Voor het maken van puree en stamppot is het een zeer geschikte en smaakvolle aardappel.
- Jongens van de Klei -