Doré

TRADITIONEEL

De Doré is een populaire, traditionele Hollandse aardappel. Het ras werd in 1947 voor het eerst in de handel gebracht. Het is een vroegrijp ras. De eerste aardappelen komen vanaf maart uit het Middellandse Zeegebied. In Nederland worden Doré aardappelen in het vroege voorjaar gepoot en ze kunnen doorgaans in juni voor het eerst uit de Hollandse grond gehaald worden.  Iets waar culinaire kenners naar uit kijken! De Doré is een kruimige aardapppel, ideaal voor het maken van puree of een zomerse stamppot. Hij is ook lekker gekookt of gegratineerd in een ovenschotel.

De Doré staat bekend om zijn uitmuntende smaak en kwaliteit, vooral in vergelijking met andere vroege aardappelrassen. De knol is rondovaal met geel vlees en een bruine schil. Vers geoogst (juni t/m augustus), smaken Hollandse Dorés op hun best.  Kijk op de site van Jongens van de Klei voor Doré-recepten.

Beschikbaar: Doré aardappelen zijn doorgaans beschikbaar vanaf maart t/m eind augustus. De eerste aardappelen komen uit het Middellandse Zeegebied. Vanaf juni worden de Dorés van Hollandse bodem gerooid.

Bewaar de Doré aardappelen niet in plastic, maar op een schaal of in papier. Aardappels moeten namelijk kunnen ademen.
- Jongens van de Klei -