Aardappels uit de oven

Niets lekkerder dan smaakvol gekruide aardappels in de schil, uit de oven. De bereiding is zo gepiept. Voeg eventueel groenten toe ter variatie. Eet smakelijk!

Instructies bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappelen naar wens in schijfjes, partjes of blokjes. Hussel de stukjes aardappel samen met een flinke scheut olijfolie en kruiden door elkaar in een grote kom. Er zijn verschillende kruiden die je kan gebruiken zoals tijm, rozemarijn, marjolijn, verse peterselie, kerrie- of paprikapoeder. Leg de aardappeltjes met kruidenmengsel in een braadslede of leg ze met bakpapier op een bakplaat. Bak de aardappelen ongeveer 30 minuten in de oven (of 20 minuten als je ze hebt voorgekookt). Controleer of de aardappels gaar zijn, door er even met een vork in te prikken. Als dit makkelijk gaat, zijn de aardappeltjes klaar. Bon appétit!
Ter variatie is het erg lekker om extra groenten aan je ovenaardappels toe te voegen, denk aan courgette, aubergine, paprika en ui.
- Le Bistro -

Recepten