Aardappels koken

Het koken van aardappelen is een fluitje van een cent. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om perfect gekookte aardappels te krijgen.

Instructies bereiding

Kies een ruime pan uit, zodat het water niet overkookt. Zorg ervoor dat de aardappelen net niet onder water staan. Breng het water met de aardappelen op hoog vuur aan de kook. Als het water kookt, draai dan het vuur weer omlaag.

Kooktijd

De kooktijd van de aardappelen is sterk afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Krieltjes en snelkookaardappelen zijn in 10 tot 12 minuten gekookt. Normale aardappelen zijn in ongeveer 20 minuten gaar. Je kunt grote aardappelen het beste halveren. Zorg dat alle stukken ongeveer dezelfde grootte hebben en dus even snel garen. Controleer of de aardappel klaar is, door er met een vork in te prikken. Gaat dit makkelijk en glijdt de aardappel van de vork af, dan weet je dat de aardappel gaar is.
Check of de aardappel gaar is? Prik er met een vork in. Gaat dit makkelijk, dan is de aardappel klaar.
- Le Bistro -

Recepten