Aardappels bakken

Heerlijk goudbruin gebakken aardappelen, met een knapperig krokant randje. Gekruid met bijvoorbeeld rozemarijn, tijm of paprikapoeder. Wie is er niet dol op? En het mooie is, aardappelen bakken is totaal niet ingewikkeld!

Instructies bereiding

Voordat je gaat bakken, is het belangrijk dat je de aardappels in zijn geheel ongeveer 10 minuten voorkookt (zie aardappels koken), ze worden dan knapperiger bij het bakken. Wacht tot de aardappels afgekoeld zijn en snijd ze in blokjes of plakjes. Neem vervolgens een ruime pan met goede antiaanbaklaag. De aardappelen worden alleen knapperig en goudbruin als ze genoeg ruimte hebben. Laat de pan goed warm worden en smelt hierin een laagje boter of verwarm olijfolie. Voeg de aardappeltjes en naar smaak kruiden en/of een snufje zeezout toe en schep ze regelmatig om. Meestal zijn ze in 10 minuten mooi bruin.
Kooktip
Als je vandaag gekookte aardappelen gaat eten, kook dan extra aardappelen om later in de week op te bakken. Bewaar de extra aardappelen in de koelkast. Je hoeft ze later dan maar een paar minuten te bakken. Daarbij zijn afgekoelde aardappelen steviger waardoor ze minder vet opnemen (wat gezonder is), en extra krokant bakken.
Geschikte kruiden? Tijm, rozemarijn, marjolijn, verse peterselie, kerrie- of paprikapoeder zijn allemaal erg lekker op gebakken aardappelen.
- Le Bistro -

Recepten