Stamppot met paksoi, paprika en  tempeh

Stamppot traditioneel Hollands? Probeer voor de afwisseling eens deze Aziatische versie met paksoi, paprika en tempeh! De Aziatische keuken staat bekend om z'n bijzondere smaakmakers. In dit geval zijn dat ketjap manis (een zoete Indonesische sojasaus), gember en pittige Indonesische sambal oelek. Deze smaken maken deze stamppot verrassend en bijzonder lekker.

Onze stamppotaardappelen zijn zeer kruimig en daardoor ideaal om dit gerecht mee te bereiden.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    30 MIN
  • TYPE
    VEGAN
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

500 g
stamppotaardappelen
1 struik
paksoi in repen
2 el
ketjap manis
1 el
fijngehakte gember
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl sambal oelek
1 tl
suiker
1
limoen, in partjes

BEREIDING

1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, of totdat ze makkelijk uit elkaar vallen wanneer je er met een mes in prikt.

2. Snijd intussen de tempeh in dunne reepjes. Verhit een dikke laag zonnebloemolie in een grote koekenpan (zodat de bodem helemaal is bedekt). Bak hierin de tempeh goudbruin en knapperig. Laat de tempeh uitlekken op keukenpapier.

3. Verwijder bijna alle olie uit de koekenpan maar laat nog ongeveer een eetlepel achter. Bak hierin op middelhoog vuur de gember en knoflook totdat het begint te geuren. Voeg de sambal en de suiker toe en bak mee totdat de suiker is opgelost. Doe dan de ketjap erbij en laat alles nog even kort bubbelen. Zet het vuur uit, knijp een beetje limoensap uit over de tempeh en schep goed door.

4. Giet de aardappelen af, laat ze even uitstomen en stamp ze fijn met wat kokosmelk. Roer de paksoi, paprikareepjes en de helft van de ketjaptempeh erdoor. Verdeel over twee borden en schep de rest van de tempeh erover. Serveer met partjes limoen.

Vergelijkbare recepten