Salade met waterkers en haring

Aardappelsalade met waterkers en haring

Deze smakelijke maaltijdsalade zet je in een handomdraai op tafel. De aardappel, appel, ei, haring en waterkers combineren geweldig qua smaak en kleur. Voor dit gerecht hebben we Lily Rose aardappeltjes genomen. De Lily Rose dankt haar naam aan de mooie roze kleur van zowel de schil als het vlees. Een leuk en opvallend aardappeltje!

Bereid Lily Rose in de schil en bij garing blijft de mooie roze kleur behouden.

  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    20 MIN
  • TYPE
    VIS
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Salade met waterkers en haring

INGREDIËNTEN

300 g Lily Rose aardappelen
2
haringen
1
appel
60 gram
waterkers
2
eieren
½ el citroensap



VOOR DE DRESSING
3 el
yoghurt
1 el
gehakte dille
1 tl
honing

BEREIDING

1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.

2. Kook ook de eieren 6 minuten en laat ze daarna schrikken in koud water.

3. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Proef en breng verder op smaak met zout en peper. Snijd de haringen in stukjes en de appel in partjes.

4. Verdeel de waterkers, stukjes aardappel, haring en appel over twee borden. Pel de eieren, snijd ze door en leg ze bovenop de salades. Sprenkel een deel van de dressing erover en geef de rest erbij.

Vergelijkbare recepten