Opperdoezer Ronde met zongedroogde tomatenboter en basilicum

De Opperdoezer Ronde mag alleen worden geteeld rond het dorpje Opperdoes. De schil is vrij dun, waardoor ze ideaal zijn om ongeschild te eten. De aardappels worden door hun kwetsbare schil voornamelijk met de hand gerooid. De grond rond Opperdoes geeft ze een typerende smaak.

Onder kenners is deze seizoensaardappel een ware delicatesse. Probeer ze zelf eens, bijvoorbeeld als bijgerecht met zelfgemaakte zongedroogde tomatenboter en basilicum.

  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    20 MIN
  • TYPE
    VEGETARISCH
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

400 g Opperdoezer Ronde aardappels
40 g
ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
½ tl grof zeezout
klein teentje knoflook, uitgeperst
4
zongedroogde tomaten
klein bosje basilicum, grote en kleine blaadjes apart

BEREIDING

1. Halveer de aardappelen (schillen niet nodig) en kook ze in water met zout in zo’n 15 minuten gaar. Ze zijn goed als je er met de punt van een mes makkelijk in kunt prikken.

2. Hak de zongedroogde tomaten zo fijn mogelijk en meng ze samen de uitgeperste knoflook, het zeezout en wat versgemalen peper door de roomboter.

3. Giet de aardappelen af en roer meteen de boter erdoor. Laat de aardappelen nu een paar minuten met het deksel erop staan.

4. Leg de grote basilicumblaadjes op elkaar, rol ze op en snijd in reepjes. Meng de basilicumreepjes ook door de aardappelen en schep alles dan over op een bord of schaal. Garneer met de kleinere basilicumblaadjes.

Vergelijkbare recepten