Munt mash met doperwten, feta en kibbeling

Stamppot saai? Dit zomerse stamppotje met doperwten is dat zeker niet! De munt geeft de stamppot een frisse, eigen smaak. De gebakken kibbeling kun je kant en klaar verkrijgen bij de supermarkt of lokale visboer. Het recept is ook eenvoudig vegetarisch te maken door de kibbeling te vervangen voor een vleesvervanger. Feta en citroen maken het gerecht af. Eet smakelijk!

Onze stamppotaardappelen zijn zeer kruimig en daardoor ideaal om dit gerecht mee te bereiden.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    30 MIN
  • TYPE
    VIS
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

500 g
stamppotaardappelen
200 g
tuinerwten (diepvries)
130 g
feta
60 g
crème fraîche
 ½ citroen, in partjes
3 el fijngesneden munt
300 g gebakken kibbeling

BEREIDING

1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, of totdat ze makkelijk uit elkaar vallen wanneer je er met een mes in prikt.

2. Kook water in de waterkoker. Doe de tuinerwten in een vergiet en giet het kokende water er overheen. Spoel ze direct af met koud, stromend water en laat uitlekken.

3. Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen van de visboer of de verpakking.

4. Giet de aardappelen af, laat ze uitstomen en stamp ze dan goed fijn met de crème fraîche en de munt.

5. Verbrokkel de feta over de gestampte aardappelen en doe driekwart van de tuinerwten erbij. Roer alles goed door en verdeel de mash over twee borden. Garneer met de rest van de tuinerwtjes en leg de kibbeling er bovenop. Serveer met partjes citroen.

Vergelijkbare recepten