Mosterdkip uit de oven met aardappels, wortel en sinaasappel

Is het geen plaatje? Het oog wil ook wat natuurlijk. Deze kip met onze mix van drie verschillende kleine culinaire aardappeltjes smaakt fantastisch. Dit komt door de kip gemarineerd in honing en mosterd, gecombineerd met de aardappelen, ui, wortel, knoflook en sinaasappel.

Onze ‘un, deux, trois’-aardappeltjesmix is een feestje op je bord. Het zijn kleine aardappeltjes, ideaal om te roosteren in de oven, maar ook zeer geschikt om te bakken, wokken of toe te voegen aan salades. Schillen is niet nodig.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    50 MIN
  • TYPE
    VLEES
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

300 g Un, deux, trois aardappelen
2
kippenbouten
3
bospenen
1
sinaasappel
1
rode ui
3 teentjes
knoflook

VOOR DE MARINADE
2 el
grove mosterd
2 el
Dijonmosterd
2 el
honing
1 el
olijfolie

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2.  Meng de ingrediënten voor de marinade in een ruime schaal door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper. Leg de kippenbouten in de schaal en smeer ze goed in met de marinade.

3. Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd de aardappelen doormidden en halveer de bospenen in de lengte. Snijd de ui en de sinaasappel in kwarten. Hussel de aardappels, bospenen, sinaasappel, ui en teentjes knoflook om met een scheutje olijfolie en verdeel ze over de bakplaat. Laat in het midden wat ruimte vrij voor de kippenbouten.

4. Leg de kippenbouten in het midden van de bakplaat en bestrijk deze met de in de schaal achtergebleven marinade.

5. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kip, aardappelen en groente in zo’n 40 minuten gaar en bruin. Controleer of de kip goed gaar is.

Vergelijkbare recepten