Mediterraan stoofpotje met aardappel, worst en groente

Dit stoofpotje is snel en makkelijk te bereiden. Het stoofpotje is erg lekker met La Ratte aardappeltjes. Dit zijn Franse aardappeltjes en worden door de kenner gezien als een ware delicatesse. De notig smakende La Ratte aardappelen combineren heerlijk met de worst, venkel, ui en courgette.

La Ratte aardappel is ideaal om te bereiden in de schil. Door zijn smaak en het stevige vruchtvlees is de La Ratte ook zeer geschikt om te verwerken in salades en heerlijk om te grillen.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    30 MIN
  • TYPE
    VLEES
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

350 g La Ratte aardappelen
2
varkensworsten
1
kleine venkelknol, in dikke repen
½ courgette, in grote stukken
1
ui, in halve ringen
1 teentje
knoflook
1 blik
tomatenblokjes
1 tl
gedroogde oregano
bosje
basilicum (ongeveer 15 gram), grof gesneden
1
kippenbouillonblokje

BEREIDING

1. Snijd elke worst in 5 stukken. Bak de stukken worst in een koekenpan met wat olie totdat ze goudbruin zien. Haal uit de pan.

2. Bak de uienringen in het restant olie totdat ze zacht worden en voeg dan de knoflook, courgette en venkel toe. Bak alles een paar minuten.

3. Doe de inhoud van het blik tomatenblokjes erbij en vul dan het blik met kokend water. Giet dit er ook bij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Doe de oregano erbij en wat versgemalen peper. Breng aan de kook en roer goed door.

4. Voeg de worst en de aardappeltjes toe en laat het geheel zo’n 20 minuten pruttelen totdat de aardappels gaar zijn. Roer de basilicum erdoor en serveer.

Vergelijkbare recepten