Geroosterde aardappeltjessalade met haricots verts en geitenkaas

La Ratte aardappeltjes worden veel gebruikt in de Franse keuken en worden gezien als een ware delicatesse. De aardappel staat bekend om zijn zachte, boterachtige structuur en licht nootachtige smaak.

La Ratte aardappel is ideaal om te bereiden in de schil. Door zijn smaak en het stevige vruchtvlees is de La Ratte zeer geschikt om te verwerken in salades en heerlijk om te grillen. Probeer bijvoorbeeld deze maaltijdsalade met geroosterde La Ratte aardappelen, haricots verts, walnoten en geitenkaas.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    60 MIN
  • TYPE
    VEGETARISCH
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

350 g La Ratte aardappelen
150 g
haricots verts
150 g
tuinerwten (diepries)
50 g
walnoten
100 g
zachte geitenkaas

VOOR DE DRESSING
1 el
olijfolie (extra vergine)
1 el witte wijnazijn
2 tl
honing
2 tl Dijonmosterd
1 el gehakte dille (+ extra om te garneren)

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Laat de aardappeltjes heel en hussel ze om met wat olie. Verspreid ze gelijkmatig over de bakplaat en bestrooi ze met wat grof zeezout. Bak de aardappeltjes 50 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn en licht beginnen te rimpelen.

3. Snijd de uiteinden van de haricots verts af, maak ze schoon en kook ze  vervolgens 4 minuten totdat ze beetgaar zijn. Doe ze over in een vergiet en spoel goed met koud water. Dit stopt het kookproces. Laat uitlekken.

4. Doe de tuinerwten in een vergiet en giet er kokend water over om ze te ontdooien. Spoel ze daarna direct af met koud water en laat uitlekken.

5. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bordje.

6. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

7. Laat de aardappeltjes iets afkoelen en doe ze samen met de haricots verts en tuinerwtjes in een schaal. Giet de dressing erover en hussel alles goed om. Bestrooi de salade met de walnoten en wat extra dille en verdeel er de geitenkaas over.

Vergelijkbare recepten