Gebakken aardappels met spek en ui

Gebakken aardappels met spek en ui

Onze kleine, culinaire aardappeltjes zijn ideaal om te bakken, maar ook zeer geschikt om te wokken, roosteren in de oven of toe te voegen aan salades. Schillen is niet nodig.

Voor dit gerecht is gekozen voor De Rouge aardappeltjes. Deze kleine rode aardappeltjes smaken zeer goed en zien er mooi uit op je bord.

  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    20 MIN
  • TYPE
    VLEES
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gebakken aardappels met spek en ui

INGREDIËNTEN

400 g kleine culinaire aardappelen
1
ui, gesnipperd
100 g spekreepjes
75 g
zure room, losgeklopt
2 el
gehakte bieslook

zonnebloemolie

BEREIDING

1. Was de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze 5 minuten, giet af en laat uitstomen.

2. Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de spekreepjes uit. Haal de spekreepjes uit de pan maar laat het vet achter. Fruit hierin de ui gedurende 5 minuten. Haal ook de gefruite ui uit de pan en veeg de pan schoon met een stuk keukenpapier.

3. Verhit wat zonnebloemolie in de koekenpan en bak hierin de aardappels goudbruin en knapperig in ongeveer 10 à 15 minuten. Voeg dan de ui en de spekjes weer toe aan de pan en warm alles nog even goed door.

4. Garneer met de gehakte bieslook en geef de zure room erbij.

Vergelijkbare recepten