Cheeseburger ovenschotel met salade

Fan van cheeseburgers? Dan is deze ovenschotel echt wat voor jou! Deze aardappelovenschotel is namelijk gemaakt met gehakt, spekjes en geraspte cheddar kaas. De salade met augurk, burgersaus en cherry tomaatjes maakt de cheeseburger ovenschotel helemaal af.

Onze stamppotaardappelen zijn zeer kruimig en daardoor niet alleen geschikt voor het maken van stamppot, maar ook perfect voor het maken van puree en ovenschotels als deze.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    40 MIN
  • TYPE
    VLEES
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

450 g
stamppotaardappelen
200 g
rundergehakt
100 g
gerookte spekjes
1
ui, gesnipperd
3 el
ketchup
100 g
cheddar, geraspt
2 scheutjes
melk



VOOR DE SALADE
75 g
romaine sla
6
cherrytomaatjes, gehalveerd
6 plakjes
zoetzure augurk
1 el
hamburgersaus

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, of totdat ze makkelijk uit elkaar vallen wanneer je er met een mes in prikt.

3. Bak intussen de spekjes uit in een droge koekenpan. Zodra ze bruin beginnen te kleuren kan het gehakt en de ui erbij. Bak het gehakt op hoog vuur goed bruin en gaar. Verwijder eventueel overtollig vet en breng het gehaktmengsel flink op smaak met peper. Voeg de ketchup toe en roer alles goed om. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een kleine ovenschaal.

4. Giet de aardappelen af, laat ze even uitstomen en stamp ze dan goed fijn met de melk. Breng op smaak met een beetje zout en roer er 2/3e van de cheddar door. Schep de puree over het gehaktmengsel in de ovenschaal en strijk het glad. Verdeel de rest van de kaas erover en zet de ovenschotel 15 minuten in het midden van de oven of totdat de bovenkant goudbruin is.

5. Voor de salade: verdeel de romainesla, tomaatjes en plakjes augurk over twee borden. Roer de hamburgersaus los met 1 eetlepel water en sprenkel dit over de salades.

Vergelijkbare recepten