Buddha bowl met avocado en mais

Buddha bowl met avocado en mais

De buddha bowl is een kom vol met kleurig, smakelijk en vooral gezond eten. Heel makkelijk om te maken! De Lily Rose is een aardappeltje die perfect past in de buddha bowl. De Lily Rose dankt haar naam aan de mooie roze kleur van zowel de schil als het vlees. Een vrolijk aardappeltje voor wie eens iets anders wil.

Bereid Lily Rose in de schil en bij garing blijft de mooie roze kleur behouden. Lily Rose staat daardoor erg leuk in salades en ze combineert mooi met in dit geval de avocado, broccoli en mais.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    20 MIN
  • TYPE
    VEGANISTISCH
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Buddha bowl met avocado en mais

INGREDIËNTEN

300 g Lily Rose aardappels
1
maiskolf
½
stronk broccoli
1
avocado
paar plukjes
alfalfa
3 el tahin (sesampasta)
2 el
citroensap

BEREIDING

1. Was de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.

2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en laat deze de laatste 4 minuten meekoken met de aardappels. Giet af, spoel met koud water en laat de groenten uitlekken.

3. Kook de maiskolf in ongeveer 15 minuten gaar. Hij is gaar als je met een vork makkelijk in de mais kunt prikken. Spoel de maiskolf na het koken koud af, laat uitlekken en snijd dan met een scherp mes de maiskorrels eraf. Gebruik je mais uit blik? Laat de mais dan in een vergiet uitlekken tot gebruik.

4. Klop de tahin en 1 eetlepel citroensap door elkaar en verdun met een beetje water. Blijf net zo lang kloppen tot je een gladde dressing krijgt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

5. Halveer de avocado en snijd beide helften in plakjes. Sprenkel er meteen de rest van het citroensap over zodat de avocadoplakjes niet bruin worden.

6. Verdeel de broccoli, mais en stukjes aardappel over twee borden. Leg de avocadoplakjes erop en eindig met plukjes alfalfa. Sprenkel een deel van de dressing erover en geef de rest erbij.

Vergelijkbare recepten