Breakfast for dinner bowl

Breakfast for dinner bowl

Deze ‘Breakfast for dinner bowl’ kun je eigenlijk elk moment van de dag eten, als uitgebreid ontbijt, als lunch of als advondmaal. Want zeg nou zelf, ei met tomaat en spek is toch de hele dag lekker? In combinatie met de avocado, sla, aspergetips en heerlijke Miss Blush aardappels, krijg je een heerlijke, gezonde en gebalanceerde maaltijd.

Miss Blush aardappelen hebben een bijzonder uiterlijk door hun gele schil met roze vlekken. Het is daarom leuk om ze in de schil te bereiden. Als je de aardappeltjes stoomt, blijft de schilkleur het beste behouden. Het zijn vastkokende aardappels, ideaal om te koken, in salades te verwerken of te roosteren in de oven.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    30 MIN
  • TYPE
    VLEES
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Breakfast for dinner bowl

INGREDIËNTEN

300 gram Miss Blush aardappels
1 zakje
botersla
1
avocado
2 trosjes
kleine tomaten, aan tak
2
eieren
6 plakjes
ontbijtspek
1
limoen
100 gram
aspergetips, gewassen
scheutje olijfolie

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Stoom de Miss Blush aardappeltjes - afhankelijk van de grootte - in ongeveer 12 minuten gaar in een pan met stoominzet of een stoomoven. Koken kan ook, maar bij stomen blijft het mooie schilletje beter intact. Prik met de punt van een mes in de aardappels om te checken of ze goed gaar zijn. Overgiet de aardappels na het stomen met koud water om het kookproces te stoppen.

3. Leg de trosjes tomaten in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Rooster de tomaatjes in het midden van de oven ongeveer 10 a 15 minuten, totdat de velletjes openspatten.

4. Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier, maar laat het spekvet in de pan achter.

5. Halveer de avocado en verwijder de schil en de pit. Snijd iedere avocadohelft in hele dunne plakjes en duw ze uit elkaar in een waaier. Sprenkel er wat limoensap over.

6. Verdeel de botersla over twee kommen of diepe borden. Leg hier de aardappels, tomaatjes, aspergetips, avocado en het ontbijtspek op. Besprenkel met wat olijfolie en limoensap. 7. Bak in de koekenpan twee eieren in het achtergebleven spekvet. Leg op het midden van ieder bord een gebakken ei. Maal er wat peper en zout over.

Vergelijkbare recepten