Aardappelsalade met warmgerookte zalm en appel

Deze salade met onze kleine culinaire aardappeltjes en zalm zet je binnen 15 minuten op tafel. Een heerlijk, gezonde en smakelijke maaltijdsalade, lekker fris door de combinatie met appel en wortel.

Onze kleine, culinaire aardappeltjes zijn ideaal om toe te voegen aan salades, maar ook zeer geschikt om te wokken, bakken of te roosteren in de oven. Schillen is niet nodig.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    15 MIN
  • TYPE
    VIS
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

400 g kleine culinaire aardappelen
1
winterpeen, in plakjes
1
groene appel, in plakjes
120 g
warmgerookte zalm

VOOR DE DRESSING
1 el
mayonaise
2 el
Griekse yoghurt
1,5 tl
Dijonmosterd
1 tl
honing
1 tl
fijngehakte tijm (+ extra takje tijm om te garneren)

BEREIDING

1. Het is niet nodig de aardappelen te schillen. Snijd grotere exemplaren doormidden en kook de aardappels 7 minuten in ruim water met zout.

2. Voeg dan de wortelplakjes toe en kook de aardappels en wortel samen nog ongeveer 2 minuten totdat alles beetgaar is. Giet af in een vergiet en spoel met koud water totdat de aardappels en wortel koel aanvoelen. Laat uitlekken.

3. Maak een dressing door de mayonaise, yoghurt, mosterd, honing en tijm goed door elkaar te kloppen. Breng de dressing op smaak met zout en versgemalen peper.

4. Doe de aardappelen en wortel samen met de appelplakjes in een schaal. Giet de dressing erover en schep voorzichtig om. Trek de warmgerookte zalm in stukjes en verdeel dit over de aardappelsalade. Garneer met tijmblaadjes.

Vergelijkbare recepten