Aardappelsalade met groene asperges, chorizo en feta

Traditiegetrouw worden asperges in de Nederlandse keuken gecombineerd met heerlijke aspergeaardappelen. Deze maaltijdsalade is hier een perfect voorbeeld van. De groene asperges, fijne aardappelen, chorizo en opgeklopte feta zijn een feestje voor de smaakpapillen.

Onze aspergeaardappelen zijn speciaal geselecteerd op hun smaak in combinatie met asperges. Het zijn vastkokende aardappelen met een mooie blanke huid, perfect voor bereiding in de schil.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    25 MIN
  • TYPE
    VLEES
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

350 g aspergeaardappelen
150 g
groene asperges
120 g
feta
6 el
Griekse yoghurt
80 g
chorizo
10
cherrytomaatjes, gehalveerd
30 g
ongebrande amandelen

BEREIDING

1. Snijd de aardappelen schuin doormidden, schil ze niet. Kook de aardappelen 15 minuten in ruim water met zout.

2.  Voeg dan de aspergetips toe aan de pan met aardappels en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de aardappelen en aspergetips samen nog 2 minuten. Giet alles af in een vergiet en spoel goed met koud, stromend water. Dit stopt het kookproces. Laat uitlekken.

3. Snijd de chorizo in schuine plakjes en bak ze kort uit in een hete koekenpan. Olie is niet nodig. Laat de chorizoplakjes uitlekken op keukenpapier.

4. Prak de feta en de yoghurt door elkaar en breng het op smaak met versgemalen peper.

5. Verdeel de aardappels, asperges en tomaatjes over twee borden. Schep daar de opgeklopte feta over en garneer met de amandelen.

Vergelijkbare recepten