Aardappelsalade met gerookte makreel en radijs

Opperdoezer Rondes zijn heerlijk in een zomerse maaltijdsalade. De Opperdoezer Ronde mag alleen worden geteeld rond het dorpje Opperdoes. De schil is vrij dun, waardoor ze ideaal zijn om ongeschild te eten. De grond rond Opperdoes geeft ze een typerende smaak. Deze smaak combineert goed met de gerookte makreel en radijsjes.

De Opperdoezer Ronde is een zeer veelzijdige aardappel. Opperdoezers zijn zeer geschikt om te koken, bakken, poffen, roosteren, stampen of verwerk ze zoals in dit gerecht in een lekkere salade.

  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    20 MIN
  • TYPE
    VIS
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

350 g Opperdoezer Ronde aardappels
12
radijsjes, gehalveerd
50 g
rucola
3 el
crème fraîche
3 tl
geraspte mierikswortel (potje)
½ el citroensap
25 g
zonnebloempitten
15 g
gerookte makreel, graatjes verwijderd

BEREIDING

1. Snijd de ongeschilde Opperdoezers in kwarten (kleintjes door de helft) en kook ze in water met zout in ongeveer 12 minuten beetgaar.

2. Klop intussen een dressing van de crème fraîche, mierikswortel en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

3. Giet de aardappelen af en schep ze meteen om met de dressing. Doe ze over in een grote schaal en meng de rucola, radijsjes en de helft van de zonnebloempitten erdoor. Bestrooi de aardappelsalade met de rest van de zonnebloempitjes en verdeel de gerookte makreel erover.

Vergelijkbare recepten