Aardappels en witte asperges met ei en ham

Het aspergeseizoen loopt traditiegetrouw van half april tot 24 juni. Van oudsher worden asperges in de Nederlandse keuken gecombineerd met heerlijke aspergeaardappelen. Dé smaakcombinatie van het voorjaar! Probeer bijvoorbeeld eens deze klassieke aspergeschotel met hardgekookte ei, ham en een heerlijke dragon-kaassaus.

Onze aspergeaardappelen zijn speciaal geselecteerd op hun smaak in combinatie met asperges. Het zijn altijd zeer smaakvolle, fijne, vastkokende aardappelen met een mooie blanke huid.
  • PERSONEN
    2
  • KOOKTIJD
    30 MIN
  • TYPE
    VLEES
MOEILIJKHEIDSGRAAD

INGREDIËNTEN

400 à 500 g aspergeaardappelen
400 g witte asperges, geschild
2
eieren
4 plakjes
ham

VOOR DE DRAGON-KAASSAUS
100 ml
slagroom
1 klontje
boter
70 g
kaas (bijvoorbeeld Gruyère)
2 el
gehakte dragon (vers)

BEREIDING

1. Kook de aardappelen in de schil in zo’n 15-20 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen

2.  Kook de asperges in een ruime pan zo’n 5 à 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges). Zet het vuur daarna uit en laat de asperges in het water liggen tot de gewenste gaarheid is bereikt. Tip: prik met een vork in een asperge en haal hem uit het water. Als de asperge heel lichtjes meebuigt zijn de asperges gaar. Giet de asperges af en leg ze op een schone theedoek om uit te lekken.

3. Kook de eieren 6 minuten tot ze halfzacht zijn. Laat ze schrikken en pel ze.

4. Smelt voor de saus het klontje boter in een steelpannetje en voeg de slagroom toe. Warm even mee totdat het net niet gaat koken. Doe de kaas erbij en roer totdat de kaas gesmolten is. Voeg de dragon toe en breng de saus op smaak met versgemalen peper.

5. Verdeel de aardappels en asperges over twee borden. Leg op ieder bord twee plakjes ham en een ei. Geef de dragon-kaassaus erbij.

Vergelijkbare recepten